Recenzie: Deadpool, Thor şi Iron Man #5

Am citit benzile desenate Thor, Deadpool şi Iron Man nr. 5 şi acum e timpul pentru impresii. Luna aceasta am avut parte de multă acţiune (majoritar în spaţiu), de multe răsturnări de situaţie şi de finaluri care te lasă cu sufletul la gură. Ţin să vă spun că tot luna aceasta am primit şi citit Spiderman, dar pentru că este primul număr m-am gândit să îi rezerv o postare separată. Impresiile vor începe cu locul 3 şi vor ajunge la locul 1 în funcţie de cât de mult mi-a plăcut, deci voi lăsa ce e mai bun la urmă. Să începem deci cu…

Iron Man- 3 steluţe din 5

Iron Man trebuie să distrugă ultimul kit Extremis, problema este că acesta se află în spaţiu şi este deţinut de o veche cunoştinţă. Acesta intenţionează să folosească virusul pentru a căpăta puteri noi care să îi permită lui şi echipei să trăiască în spaţiu. Nu intenţionează să facă rău utilizând virusul, ci doar să îşi urmeze pasiunea pentru spaţiu. Prin urmare, accentul nu este pus pe luptă, ci pe problemele de conştiinţă ale lui Iron Man. În rest, avem discuţiile tipice între Pepper şi Iron Man, cu tachinări, cu multe semne de afecţiune din partea ei şi cu multe evitări din partea lui.

Îţi prezint echipa mea, cercetători care au învăţat să fure şi hoţi care au învăţat tehnică. Îţi spun sincer: cei din urmă s-au deprins mai repede decât primii.

Spre final, Iron Man este pregătit de o nouă aventură, una prin care să înţeleagă dacă ceea ce a făcut până acum e bine sau nu.

Noi orizonturi, noi provocări. Armură nouă, o nouă tehnologie integrată. Opţiuni noi.

După cele două numere citite, tot nu pot spune că îl îndrăgesc pe Iron Man, iar relaţia lui cu Pepper nu ajută. Îşi exprimă cu uşurinţă sentimentele în situaţiile apărute, însă nu este capabil să discute cu femeia care îl susţine. În schimb, se descurcă mult mai bine cu P.E.P.P.E.R, noul lui costum.

Deadpool

3 steluţe din 5

În Deadpool #5 avem două lupte importante: prima cu R. Reagan şi a doua cu Washington. Pentru a-l împiedica pe Reagan să lanseze rachete care să distrugă America, Deadpool trebuie să meargă în spaţiu şi chiar să se lupte cu nişte maimuţe. Deadpool este după cum ştim: arogant, nepăsător, cu glume sadice ( inclusiv cu fanii săi) şi cu încredere deplină în capacităţile sale de a ucide. În partea a doua, lupta este mult mai sângeroasă şi va da lumea lui Deadpool peste cap. Washington este pregătit să distrugă toată lumea şi momentan şansele sunt de partea lui.

Mie îmi place de Deadpool şi chiar mă amuză vorbăria lui. Ca de obicei, multe replici m-au făcut să zâmbesc, nu am cum să nu menţionez cum Reagan se plânge că “I-a dat la jeleu”. Mă bucur că prin traducere nu s-a pierdut umorul, traducătorii chiar au făcut o treabă bună şi au adaptat replicile astfel încât să devină chiar mai amuzante.

Finalul neprevăzut mă face să aştept cu nerăbdare să vină 14 decembrie şi să primesc coletul cu noile numere de la Lex Comics.

Thor

5 din 5 steluţe

Nu mai e nicio îndoială că Thor este favoritul meu, ţinând cont de benzile desenatate citite până acum. Este un zeu ce m-a cucerit în totalitate şi care m-a convins să îi fiu alături, să îi susţin cauza.

De data aceasta, aflăm visul lui Gorr de a avea o lume fără zei şi ne îngrozim când vedem ce idealuri crude are. Ca de obicei, avem oscilaţii între planuri (trecut, prezent, viitor) ce fac banda desenată mult mai atractivă şi interesantă. Primim explicaţii despre ce s-a întâmplat între Thor şi Gorr în trecut, acesta din urmă vrea să menţină zeul în viaţă doar pentru a-i arăta cum lumea lui este distrusă încetul cu încetul. El ar trebui să moară ultimul. Tot în acest număr se întâlnesc Thor din prezent şi Thor din viitor pentru lupta comună împotriva lui Gorr.

Grafica din acest număr este minunată, se folosesc nuanţe de mov, albastru, maro pentru a sugera un cadru neprietenos. Gorr devine din ce în ce mai agresiv şi neîndurător, iar Thor se străduieşte din răsputeri să facă faţă. Din păcate, avantajele sunt de partea celui rău, următoarele număr arătând evoluţia acestuia: Gorr- Începuturile.

Acţiunea captivantă, caracteristicile eroului nostru, traducerea şi grafica m-au convins că Thor merită 5 steluţe. Dacă Deadpool mă încântă prin umor, Thor mă cucereşte prin seriozitate, prin devotament şi prin curaj şi probabil că el va rămâne preferatul meu.

Benzile desenate pot fi cumpărate  de pe Lex Hobby Store, de asemenea puteţi intra pe pagina lor de Facebook pentru a fi la curent cu tot ce se lansează şi pentru a vedea câteva imagini din benzile deja apărute.