Magiun delicios de la Topoloveni

Când am primit pachetul de la Brander ce conţinea faimosul magiun de Topoloveni eram la serviciu, iar colegii mei au sărit repejor cu recomandări: “Încearcă zacusca de la ei, este delicioasă, e mai bună decât cea făcută în casă”, “Au ei o dulceaţă foarte bună, era cea de cireşe, trebuie neapărat să o încerci”, “Am cumpărat şi eu magiun, e cel fără zahăr,nu? E sănătos”. După atât de multe reacţii pozitive nu e de mirare că aveam aşteptări ridicate. Tot ce am putut observa la serviciu era ambalajul atractiv, cu elemente de detaliu: un şnur  tricolor ce sublinia originea produsului.

Când m-am pus pe cercetări am aflat că singurul ingredient din magiun este reprezentat de prune. Borcanul nu conţine altceva în afară de prune şi totuşi are un gust foarte bun. Asta pentru că magiunul e preparat în cazane unde temperatura ajunge de la 68 de grade Celsius timp de 12-14 ore până când se evaporă apa, fără a elimina însă beneficiile fructelor. Se înţelege aşadar că nu are conservanţi, aditivi alimentari sau E-uri, e un produs natural şi sănătos, numai bun de întins pe pâine.

După cum puteţi vedea în imagine, magiunul e dens şi are o culoare închisă, foarte aproapiată de negru. Nu e genul de produs care să fie pus în exces pe pâine, un strat subţire mi se pare suficient. Eu am avut o perioadă aglomerată aşadar nu am putut răspunde provocării de a realiza minunăţii în bucătărie (cornuleţe sau gogoşi), am apelat la variantele mai simple şi la fel de gustoase: magiun pe pâine prăjită, cu unt sau nu, magiun în iaurt natural. Am preferat aceste gustări rapide, potrivite să îmi dea energie dimineaţa.

Vă sugeram la început că există şi alte produse delicioase de la acest producător, mie mi-au atras atenţia următoarele: dulceaţa de afine, de coacăze negre, de goji şi nuci verzi. Unele dintre ele sunt clasice, deja încercate, altele au un aer aproape exotic. Mă încântă şi zacusca de ciuperci, n-am mai gustat aşa ceva până acum. Bine de ştiut: produsele pot fi cumpărate din magazinul online  (http://www.magiun-sonimpex.ro/comanda.php), dar şi din cele două  magazine proprii din Str. C.A. Rosetti, nr. 26, Sector 2, Bucureşti şi din Bd. Carol I, nr 57, Sector 2, Bucureşti.

Voi ce produse îmi recomandaţi? Ce v-a plăcut în mod special?