Cum îţi poţi detoxifia organismul?

DSCF0557

Eu am găsit răspunsul cel mai simplu la întrebarea “Cum îţi poţi detoxifia organismul?“: păstura de la Apiland. Pe zi ce trece, acest produs îmi place din ce în ce mai mult pentru că mă convinge de rezultatele sale. Aşadar pentru astăzi am pregătit o postare mai altfel în care vă voi spune ce mi-am pregătit din domeniul bucatelor şi al băuturilor începând de dimineaţă şi culminând cu seara aducătoare de odihnă.

Înainte de toate, scopul acestei postări este de a vă da idei sau recomandări în ale mâncatului. Dacă sunteţi în pană de idei şi daţi peste acest articol, puteţi porni de la ce vă scriu şi uite-aşa construiţi un meniu personalizat. De asemenea, menţionez că nu sunt specialistă, nu pretind că mănânc 100% sănătos ( ştiţi deja că dulciurile sunt călcâiul lui Ahile în cazul meu), însă trebuie să ştiţi că mă străduiesc şi încerc să fac alegeri mai sănătoase.

Dimineaţa

Regula de dimineaţă: linguriţa de păstură zilnică. Dacă doriţi să ştiţi mai multe despre păstură, am scris într-o postare despre ce este păstura, cum şi pentru ce se foloseşte (click aici).Mică paranteză: Din când în când, amestec într-un bol miere cu polen crud şi îl mănânc înainte de micul dejun.Apoi am mâncat biscuiţi cu cereale alături de un iaurt de băut cu afine. Combinaţia aceasta mi se pare potrivită pentru dimineaţă şi aducătoare de energie pentru treburile ce vor urma. Bineînţeles, tot dimineaţa am băut un pahar de apă, intenţionând să transform hidratarea într-un obicei.

11717003_488417654648178_1332293101_n

Urmează: job + pauza de masă

Posibilităţi numeroase nu sunt la job, aşadar am ales peşte cu broccoli, ardei, vinete la grătar. Porţia este destul de mare, aşadar nu am gustări după ora 14:0o. Legumele nu au fost la alegere, făcând deja parte din porţie, însă voi puteţi alege ce legume vă plac ( chiar şi exotice). E un fel de mâncare simplu de făcut, rapid, deci vă poate fi la îndemână pentru o masă într-o zi mai liberă. În ceea ce priveşte hidratarea, avem fântână şi mi-am impus un minim de 3 pahare mari de apă pe zi.

DSCF0517

Seara: după ora 18:00

Seara obişnuiesc să am gustări şi prin urmare răsar destul de multe drumuri spre frigider. Aleg de obicei iaurturi, fructe, o felie de pâine cu ceva ( miere, gem) şi mai beau un ceai sau o ciocolată caldă. În poza de mai sus, aveţi onoarea de a întâlni o mică parte din ceaiurile mele,  pe acestea le-am organizat frumuşel într-o cutie. Sper ca într-o postare viitoare să vă arăt toată colecţia de bunătăţuri. În seara despre care vorbim, am ales un fruct mai neobişnuit: granadilla. Sunt o fire tare curioasă în ceea ce priveşte bucatele ( deaia vreau să călătoresc, multe chestii vreau să încerc) şi atunci când făceam cumpărături erau reduceri la fructe exotice. Fructul despre care vă vorbesc costa 11 lei, iar eu l-am luat cu 4 lei. Coaja e desprinsă de fructul propriu-zis şi se simte ca plasticul. Se taie în două bucăţi şi se mănâncă cu linguriţa. Eu am avut o mini-surpriză când am deschis fructul căci n-aveam idee cum arată. Conţinutul are consistenţa unui strugure şi muuuulte seminţe. Seminţele sunt crocante şi uşor de mâncat, deci nicio problemă pe acest front.  De fapt, aş zice că singura problemă ar fi preţul foarte ridicat, gustul fiind chiar bun şi interesant.

Acesta ar fi planul pentru o zi, mai jos găsiţi fructul despre care vă vorbeam şi o întrebare pentru voi.

DSCF0512

 

Întrebare de la Lorellei:

Voi cum aţi include păstura în meniul vostru zilnic?