Nicio zi fără pâine! Pâinea albinelor!

DSCF0528

Dragii mei, într-o zi frumoasă şi tare călduroasă am fost anunţată că am primit un colet de la Brander. Ştiam ce e înăuntru şi aşteptam cu nerăbdare să ung mecanismele testatului de produse şi să revin cu impresii pe blog.  Despre ce este vorba? Apăi chiar produsul din imaginea de mai sus, păstura sau cum ar veni, pâinea albinelor. Brander a avut un complice în această surpriză, Apiland, compania care m-a ajutat să redescopăr produsele apicole. Multe lucruri noi şi interesante în această lume a albinuţelor! Evident, modul complex în care sunt organizate albinele, traiul şi activităţile lor sunt fascinante, însă rezultatele muncii lor par a fi nişte minuni. Pare exagerat, însă eu credeam că doar o minune îmi poate oferi energie şi putere de concentrare atunci când oboseala depăşite limita pe care o pot suporta.

Până la urmă, ce este păstura?

La fel ca mine, probabil vă întrebaţi ce este păstura. Ei bine, ştiţi că vă povesteam în această postare ( click aici) despre polen? Harnicele albinuţe pun polenul alături de enzime, fermenţi şi miere în faguri, îl împing cu capul pentru a elimina aerul şi îl îmbracă într-un strat subţire de propolis. Acest amestec fermentează, se transformă în păstură şi ajunge în borcanul din dulap. Munca albinelor îmi pare a fi considerabilă, deci nu e de mirare că păstura are o valoare nutritivă şi antibiotică de trei ori mai mare decât polenul! Oricum ar fi, mi-a fost greu să aleg un produs preferat din cele testate ( lăptişor de matcă, polen crud şi păstură) aşadar în prezent le folosesc pe toate. Lăptişorul de matcă e pe ducă, deci am nevoie de provizii, fără îndoială!

Pentru ce poate fi folosită păstura?

  • Tratarea anemiilor
  • Lipsă de energie
  • Afecţiuni hepatice
  • Afecţiuni ale tubului digestiv
  • Detoxifiere
  • Probleme circulatorii
  • Afecţiuni urinare

Am trecut cu roşu problemele ce îmi aparţin, având în vedere că am bifat 4 din 7 nu e de mirare că am fost curioasă de rezultate.

Cum se foloseşte păstura?

Doza zilnică este de 3 grame ( o linguriţă) de păstură. Tot ce trebuie să faceţi este să ţineţi păstura sub  limbă ( pentru a se absorbi mai bine) timp de 5-10 minute până se dizolvă. Eu fac asta dimineaţa, înainte de a pleca la muncă şi în timpul respectiv fie mă pregătesc, fie citesc. Consider că e un fel de bomboană şi îmi văd de treburi. În ceea ce priveşte gustul, am descoperit că îmi place chiar mult, e dulce cu uşoare tente de acrişor.

Care sunt rezultatele?

În ultimul timp, a început să îmi atragă atenţia ideea de detoxifiere fiindcă simt că organismul meu are nevoie de puţin ajutor. Oboseală, stres, nopţi nedormite, toate astea nu puteau avea efecte pozitive. Dacă tot am ajuns aici, vă sfătuiesc să fiţi cu ochii pe blog căci voi mai vorbi despre acest subiect şi modul în care am folosit păstura pentru detoxifiere. Revenind, pot spune că păstura a fost excelentă pentru detoxifiere şi de asemenea, pentru a oferi energie. Despre anemie nu mă pot pronunţa pentru că încă nu mi-am repetat analizele, însă starea generală îmi este mult mai bună.

Unde găsim păstură?

Găsim acolo unde se află toate produsele bune, bune despre care v-am mai vorbit, Apiland. Borcanul de 100 grame costă 40 de lei, cel de 300 de grame 111, iar cel de 500 grame costă 159 de lei. Bineînţeles, este avantajos să cumpăraţi în cantităţi cât mai mari, mai ales dacă intenţionaţi să ţineţi o dietă pe o perioadă mai îndelungată. Ca idee, 100 de grame de păstură ajung pentru o cură de o lună. Bine de ştiut este că există şi varianta păsturii în miere, în acest caz 200 de grame costă 30 de lei, iar 500 de grame 68 de lei. Nu uitaţi să verificaţi promoţiile de pe Apiland, din când în când apar oferte ce vă permit economisirea bănuţilor. 

Vă recomand să încercaţi acest produs natural, mai ales dacă simţiţi că aveţi nevoie de detoxifiere. Cred că păstura este un produs ce poate fi ales în defavoarea medicamentelor, ea conţinând vitamine, enzime şi minerale benefice pentru organism.

În încheiere, vă las un mic clip despre păstura Apiland: