Păreri despre seminţe de chia şi ceai

S4024715

Vă spuneam într-o postare anterioară despre lucruşoarele primite în coletul de la un magazin online recent întâlnit, Pentru corpul tău. Astăzi a fost vremea să vă spun părerile mele despre două produse, pentru restul urmând să apară postări cu impresii în următoarele zile.

Cele două produse alese sunt seminţele de chia şi ceaiul cu fructe exotice de la Celmar. Nu este o surpriză pentru nimeni că seminţele de chia reprezintă o porţie generoasă de sănătate şi că ar trebui incluse cumva în mesele noastre. Am folosit cel mai des combinaţia de iaurt,  simplu sau cu fructe, banane tăiate în felii, seminţe de dovleac, seminţe de in şi susan peste care adăugam seminţele de chia mai sus menţionate. De obicei, lăsam acest amestec cam jumătate de oră, iar rezultatul a fost mult peste aşteptări. Credeam că va fi o combinaţie un pic ciudată, însă s-a dovedit a fi chiar delicioasă. Dacă tot au apărut căpşunele bune pe piaţă ( cele care chiar au gust), mă gândesc să le adaug şi pe ele în micul dejun.  Am mai folosit seminţele de chia în salate, însă din câte ştiu există o multitudine de posibilităţi, în funcţiile de preferinţele voastre. Pachetul cu seminţe de chia ar trebui să se găsească în fiecare bucătărie, nu costă foarte mult şi se consumă greu pentru că veţi folosi doar o linguriţă de seminţe la fiecare masă. Eu sigur voi încerca să introduc cât mai multe chestiuni sănătoase în alimentaţia mea pentru că trec printr-o perioadă mai aglomerată şi trebuie să lupt cumva împotriva oboselii.

Pot spune că am deja o colecţie de ceaiuri, deci nu m-am supărat deloc când am găsit diverse ceaiuri pe site-ul Pentru corpul tău. Am ales ceaiul cu fructe uscate exotice,în special pentru că nu aveam nimic cu ananas în colecţie. Nu pot spune că gustul său a depăşit ceaiurile mele preferate, însă este relativ ok.  Mi se pare însă că se simte artificial pe alocuri, nu prea înţeleg de ce pentru că e ceai vărsat şi văd că e format din bucăţele de fructe. Vremea nu va mai fi potrivită pentru ceaiuri calde, aşadar sunt dispusă să fac o încercare şi să văd dacă reuşesc să îl transform în ice tea,  până prin iunie, iulie îl voi folosi ca şi până acum.

Acestea ar fi opiniile mele despre produsele încercate, încă nu m-am hotărât dacă în următoarea postare voi vorbi despre balsamul de păr sau despre cele două oje. Voi ce credeţi?

  • http://www.culore.blogspot.ro CuLore

    Iubesc semintele de chiar, dar si ceaiurile! Nu trece zile fara macar o cana, ba pe stomacul gol, ba inainte de culcare :)