Apariţii la editura Univers- două delicii

ALINT micaCarari clandestine -mica

 

Un mare avantaj al faptului că sunt blogger este faptul că aflu informaţii despre lansări, evenimente direct de la sursă şi uneori mai devreme decât ceilalţi. Trebuie să recunosc că aştept cu nerăbdare noutăţile de la editura Univers, simpatizez cu modul lor de selectare a titlurilor.

De data aceasta avem două romane: Alint de Romain Gary şi Cărări clandestine de Emmanuel Kattan. Carte apărută în colecţia Romanul secolului XX, Alint are în centrul ei un om singur, dornic de afecţiune, ce îşi cumpără un piton şi îl numeşte Alint. Se anunţă jocuri de cuvinte şi situaţii absurde, deci eu sunt mai mult decât interesată să aduc această carte în biblioteca mea.

Cărări clandestine este un roman de găsire a identităţii, personajul principal ( o fată jumătate musulmană, jumătate evreică) încearcă să se descopere şi să găsească un loc al ei. După descriere, mie mi-a amintit de Cuvântul pierdut, însă nu ştiu exact cum s-au făcut aceste conexiuni în capul meu.

Alint mi se pare a fi o carte amuzantă, lejeră, care te poate binedispune, iar Cărări clandestine cred că este genul de carte care te face să îţi pui întrebări, care conţine situaţii tragice. Acestea sunt doar presupuneri, detalii vă dau mai târziu.

Am şi o veste bună pentru voi: între 2 şi 15 aprilie, aceste două romane sunt reduse cu 25% pe site-ul editurii.