Pe partea bloggerilor

Scriu pe blog cam de pe când aveam 14-15 ani. Pare a fi cam devreme, însă au trecut şapte ani de atunci şi încă sunt de acord cu majoritatea recenziilor publicate aici, pe Lorellei. Căci da, cu asta mă ocup, împărtăşesc opinii şi impresii despre cărţile care îmi trec prin mâini şi prin gânduri. Sau cel puţin de la asta am pornit.

Îmi place să citesc de când mă ştiu şi am adunat în aceşti ani sute, dacă nu chiar mii de cărţi citite. Aş paria pe mii, ţinând cont de faptul că doar în acest an am citit 108 cărţi ( până acum). Am simţit deci nevoia de a transmite  gândurile despre cărţile mele dragi, în acelaşi timp atrăgând atenţia asupra problemelor pe care le-am avut cu unele cărţi. Făceam un ghid de lecturi pentru cititori cu gusturi similare. Unde îl făceam? Pe blog. Iar acum blogul a devenit o parte din activităţile mele zilnice, îmi consumă timp, însă mă răsplăteşte pe măsură.

În primii şase ani, nu am fost activă la nivel de blogosferă, mă ocupam exclusiv de lecturile mele, de recenzii şi de acea mână de oameni pe care o adunasem. Mă dezvoltam. Acum un an am deschis primele colaborări (Libris, Litera) şi am fost încântată să îmi măresc biblioteca făcând ceea ce îmi place. Mai târziu, am început să înscriu articole pentru diverse competiţii şi am observat că îmi stă în puteri să câştig. Cu exerciţiu, antrenament şi multă muncă, am reuşit să obţin premii mult mai mari decât mi-aş fi imaginat acum şapte ani. Odată cu aceste participări, am obţinut ceva şi mai important: vizibilitate. Din ce în ce mai mulţi cititori se orientau spre blogul meu, mă urmăreau, mă încurajau, iar comunitatea din jurul Lorellei s-a mărit. Nici nu vă imaginaţi cât de important este să ştiu că munca mea nu e în zadar, că recomandările mele folosesc cuiva. Mulţumiri către voi!

Acum sunt într-o perioadă când îmi caut direcţia, în plan personal, profesional şi blogosferic. Sper să o aleg pe cea bună.

Pentru că am menţionat partea profesională, menţionez aici şi câteva statistici:

  • 815 articole
  • 800 + fani pe Facebook
  • 46.000 de vizualizări în ultimele 30 de zile
  • peste 15 colaboratori ( vezi lista aici)
  • o listă frumuşică de lecturi ( vezi aici)

Acum aştept gândurile şi impresiile voastre despre cum am evoluat, cum vi se pare blogul meu, ce v-ar mai interesa, altfel spus tot ce are legătură cu blogul meu.